video-play-button

Zoals de titel doet vermoeden, voert de muziek van virtuoos Franz Schubert in dit eerste NDT 2-programma de boventoon. Naast de poëtische duetten in One on One (2015) van Johan Inger en het energieke groepswerk in Alexander Ekmans Cacti (2010) trakteert NDT het publiek op een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke. Schubert wordt live begeleid door muzikanten van Het Balletorkest.

Wereldpremière marco goecke

Marco Goecke zal nieuw werk creëren voor de jonge dansers van NDT 2. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van 's werelds meest gevraagde choreografen.

Lees meer over marco goecke

BESTEL KAARTEN

ONE ON ONE – JOHAN INGER

One on One van Johan Inger onderzoekt hoe de fasen van romantische relaties zich ontvouwen; van het ontdekken en het aftasten van twee individuen, tot hun samensmelting en de mogelijke teloorgang wanneer de ogenschijnlijke eenheid scheurtjes vertoont. Inger koos ervoor om het stuk op Franz Schuberts Impromptus en de 21ste Sonata te maken. Deze partituren worden beschouwd als zijn laatste grote pianocomposities. Met One on One won Inger de Benois de la Danse 2016.

"One on One is een poetisch werk dat liefde ademt met hier en daar een komische knipoog." – Leidsch Dagblad

Lees meer over johan inger

BESTEL KAARTEN

Cacti - Alexander ekman

Met Cacti daagt choreograaf en naar eigen zeggen ‘ritmefreak’ Alexander Ekman het publiek op humoristische wijze uit om te reflecteren op moderne dans als hogere kunstvorm. In dit werk gebruikte Ekman voor de eerste keer klassieke muziek; een nieuw arrangement van Schubert’s Der Tod und das Mädchen, waarin de dansers de instrumenten van het orkest vormen.

“Alexander Ekman manifesteert zich zo als een gretig en uitbundig talent. Hij kan sterke beelden creëren, grote ensembles maken en absurde invallen een plaatsje geven in een overtuigende vorm. Daarbij is zijn energieke idioom geschikt voor krachtvoer voor de al even gretige jeugdige dansers.” – De Telegraaf (2010)

Lees meer over alexander ekman

BESTEL KAARTEN