video-play-button

In dit NDT 2 programma worden de jonge dansers blootgesteld aan een lexicon van danstalen. Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. De avond toont tevens een wereldpremière van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Naast de twee nieuwe werken voert NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015) ten tonele. Sum Thoughts wordt daarmee een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

Wereldpremière SOL LEÓN & PAUL LIGHTFOOT

Sinds hun eerste creatie voor NDT 2 in 1989 maakten Sol León en Paul Lightfoot ruim vijftig choreografieën voor het gezelschap. Sum Thoughts toont wederom een wereldpremière van het vermaarde choreografenduo.

Lees meer over paul lightfoot

Lees meer over Sol León

BESTEL KAARTEN

Wereldpremière marina mascarell

Poëtische en beeldend weet Marina Mascarell haar maatschappelijke betrokkenheid in dans te vertalen. Voor haar laatste werk Three Times Rebel (2017) deed Mascarell diepgravend onderzoek naar de emancipatiegeschiedenis van vrouwen. Als choreograaf is ze sinds zes jaar actief bij Korzo producties.

Lees meer over Marina mascarell

BESTEL KAARTEN

MUTUAL COMFORT - EDWARD CLUG

Met mutual comfort (2015) maakte choreograaf Edward Clug zijn debuut bij het gezelschap en zette zich daarmee op de Nederlandse danskaart. In zijn werk laat Clug de dansers ietwat nerveuze en korte bewegingen uitvoeren, wat uitmondt in gedetailleerde en scherp gedefinieerde choreografieën.

"In alle vluchtigheid zit, heel subtiel, toch ook houvast. Door prachtige momenten van beeldrijm – benen die op exact gelijke hoogte zweven, twee vrouwen die unisono opdansen – en een reikhalzende beweging van de nek die als leidmotief telkens weer opduikt." – Volkskrant****

Lees meer over edward clug

BESTEL KAARTEN

SHORT CUT - HANS VAN MANEN

In Hans van Manens Short Cut volgen de dansers het stuwende ritme van de muziek op een poëtische compositie van Jacob ter Veldhuis, wat resulteert in een ballet waarbij de bewegingen als het ware naar de grond worden gezogen. Van Manens oeuvre telt meer dan 120 balletten, alle met zijn onmiskenbare signatuur.

Lees meer over hans van manen

BESTEL KAARTEN