In 2013 hebben Nederlands Dans Theater (NDT) en Koninklijk Conservatorium (KC) de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een uniek project: Young Talent Project (YTP). YTP is een tweeledig talentontwikkelingsproject. Enerzijds geeft het project jonge dansstudenten van het KC de kans om in contact te komen met de werkwijze van NDT en hun talent als veelzijdig danser verder te ontwikkelen. Anderzijds biedt het project de mogelijkheid aan (oud) NDT dansers om ervaring op te doen als docent, repetitor en choreograaf binnen een professionele dansvakopleiding.


Young Talent Project gaat verder dan alleen het aanleren van NDT repertoire; gedurende drie maanden worden de studenten iedere dag meegenomen in het proces van de totstandkoming van een choreografie bij NDT en wat het concept achter de choreografie betekent.


Wij zijn trots op deze unieke samenwerking en zien er naar uit deze samenwerking voort te zetten wanneer Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium het nieuwe gebouw, Amare, zullen betrekken.