video-play-button

Dit programma vormt met Side A: Split into One een dubbelvoorstelling van NDT 1.

Samen vormen de programma’s een tweeluik dat enerzijds de theatrale kant van het gezelschap onderstreept en anderzijds haar dansante karakter.

World Premiere Frank Chartier

Het werk van makers Gabriela Carrizo en Franck Chartier vereist een enorm fysieke kracht van de NDT 1 dansers. In Adrift worden de bestaande werken The missing door (2014) en The lost room (2015) gecomplementeerd met een nieuw  werk, resulterend in een trilogie die NDT’s theatrale karakter onderstreept.

The Missing door - gabriela carrizo

In The missing door toont Carrizo twee parallelle dimensies door fantasie en werkelijkheid met elkaar te vervlechten. We zijn getuige van de laatste minuten van een leven, die zich afspelen in het schemergebied tussen leven en dood. De stervende man probeert angstig de weg door het fijnmazige doolhof van zijn gedachten te vinden. Terwijl soundscapes van alledaagse geluiden veranderen in verloren ritmes, voert de man een eenzaam gevecht met tijd, ruimte en diegenen die afwezig zijn. 

Lees meer over Gabriela carrizo

BESTEL KAARTEN

the lost room - franck chartier

In het verlengde van Carrizo’s werk creëerde Chartier voor NDT 1 The lost room, een choreografie die laat zien hoe huidige en toekomstige gebeurtenissen van invloed kunnen zijn op het verleden, ons geheugen en ons vermogen om te herinneren. Door ogenschijnlijk oneindige kamers en gangen vertelt het stuk meerdere verhalen tegelijk. Het stuk is tijdloos, oneindig en grenzeloos; een melancholische heimwee naar de toekomst. Voor The lost room ontving Chartier de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2016’.

Lees meer over Franck chartier

BESTEL KAARTEN

The lost room

Choreography by franck chartier